הליך גירושין

איך מתחילים הליך גירושין?

גישור חובהקיבלת החלטה להתגרש? עכשיו השאלה היא מה עושים עם זה?

כדי שלא תלכו לאיבוד בין ים המחשבות ואי הוודאות בחיפוש אחר תשובות לשאלות קשות.. מצאתי להביא בפניכם נגיעה ממה שמתרחש בתהליך. אז תנשמו עמוק, תקראו בנחת ואם תחליטו לפעול.. תתקשרו אליי. אני אעזור לכם.

הליך גירושין משמעותו פירוק התא המשפחתי ולעיתים גם העסק המשפחתי. אי לכך, יש לדון ולהסדיר ארבעה נושאים עיקריים שהם: סידור הגט בין בני הזוג, פירוק השיתוף הכלכלי או הפעלת ההסדר הרכושי בו בחרו בני הזוג, החלטה בדבר אחזקת הילדים כמו גם חלוקת זמני השהות בין ההורים ומזונותיהם של הילדים המשותפים. ישנם גם תתי נושאים הנובעים מקשר הנישואין ומהפירוד הצפוי אשר נידונים במסגרת הנושאים העיקריים כגון: מזונות האישה, כתובה, חינוך הילדים, בחירת איזור מגורים וכו'. אלו כולם, יכולים להיות מוסדרים בהסכם גירושין שנוצר על דרך ההסכמה בין בני הזוג ע"י ניהול משא ומתן, או במסגרת כפיית הכרעה שיפוטית ופסק דין של בית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

הבחירה, באיזה אופן תהליך הפרידה והגירושין יסתיים – הסכם או פסק דין – תלויה רובה ככולה בכם יחד כבני זוג ובכל אחד לחוד. העוקץ טמון בשאלה האם ההחלטה על סיום הנישואין הינה חד צדדית? האם היא משותפת? האם אתם רוצים לפעול יחד או במקרה וזו החלטה חד צדדית, איך יגיב הצד השני לכל פעולה שתנקטו בה במסגרת הליך הגירושין. כדי לענות על השאלות האלו, צריך כל אחד ואחת מכם להכיר את בן או בת הזוג שלו. לדעת מה מניע אותם, מה האינטרסים החשובים להם ואילו רגשות מניעים אתכם ואותם לפעולה או תגובה מנגד.

במסגרת ההחלטה באיזה תהליך תעדיפו לבחור, יש להביא בחשבון שיקולים נוספים, שיקולים במעגל השני שאינם בהכרח תלויים בכם וברגשות שלכם ביחס לבן או בת הזוג, כגון: קיומו של מירוץ הסמכויות במדינת ישראל בין בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני, יכולתכם הכלכלית להתנהל בתוך הליך גירושין ממושך אם יגיע לכדי כך, האם יש לכם מערך תמיכה משפחתי וחברתי, היקף המידע המצוי ברשותכם אודות כלל הרכוש שצברתם יחד במהלך הנישואין, האם ידוע לכם על רכוש שהעלימו מעיניכם והיכן הוא? ועוד ועוד שיקולים אשר בכולם, יש להשפיע על דרך ניהול הליך הגירושין. על מנת לבחור מהו ההליך הנכון ביותר עבורכם, מבלי לפגוע באינטרסים שלכם או בסיכויים לנהל הליך גירושין קצר ויעיל ולסיימו בצורה טובה והגונה, מומלץ מאד להיוועץ עם עורך דין המתמחה בהליכי גירושין, בעל ניסיון, ידע וכלים להביא בפניכם את כל היתרונות והחסרונות ביחס לכל אפשרות תוך התבססות על מצבכם הסובייקטיבי ותוך שמירת האינטרסים שלכם והשגת המטרות שלכם.

הליך גירושין – בית דין רבני או בית משפט לענייני משפחה

יש לשקול האם לפתוח בהליך בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, שאלה זו משתנה מזוג לזוג והינה נגזרת של דתם של בני הזוג דתיים או חילוניים, האם הייתה הפרת אמונים מצד בן או בת הזוג והאם יש הוכחה לכך, מה גובה הכתובה ומה הסיכוי לזכות בה? אלו רק דוגמאות להמחשה מדוע עצות מחברים או בני משפחה שהתגרשו זה מכבר לא בהכרח רלוונטיות ומועילות עבורכם דווקא.

הליך גירושין משפטי

אם כבר החלטתם שנכון יותר לפתוח בהליך משפטי, צריך לבחון האם גם קיים צורך לפעול לשמירת המצב הקיים על ידי סעדים זמניים כגון: צו עיכוב יציאה מן הארץ למקרה שיש חובות גדולים אשר ייגרמו לצד השני לברוח ולהיעלם, או צו עיקול על כספים בתכניות חיסכון הרשומות רק על שם בן או בת הזוג במקרה ויש חשש שיעשה בכסף שימוש חד צדדי שלא לטובת שני בני הזוג, האם יש צורך לבקש עיכוב יציאת קטינים מהארץ במקרה ובן או בת הזוג והקטינים מחזיקים בדרכון ויגיבו באופן קיצוני מנגד לפעולה שתנקטו? החלטה על כל אלו ועוד הינה נגזרת של הסיכונים המשפטיים כפועל יוצא מאופיו של בן או בת הזוג והאם הם יינקטו במניפולציות משפטיות. וייתכן שאולי בכלל כדאי יחד עם הגשת תביעות להניח גם הסכם גירושין כחלופה במקום בו ישכיל הצד השני להגיע להידברות.

אם כן, בין אם אתם יוזמי ההחלטה על פרידה וסיום הנישואין ובין אם אתם הצד שנאלץ להתמודד עם החלטת בן או בת הזו געל פרידה בין רגשית ובין משפטית, חשוב מאד להבין שכל פעולה מצדכם תשליך על תגובת בן או בת הזוג כלפיכם, אשר באופן טבעי תשליך גם על אופן המשך התנהלות הליך הגירושין ביניכם וכפועל יוצא, תשפיע על האינטרסים שלכם ואיך ייראה הסכם הגירושין כמו גם היחסים ביניכם לאחר מכן.

לכן, חשוב מאד, לא להיכנע ליצרים רגשיים ולא לפעול מעמדת שלל כאב, פחד, כעס או נקמה אלא, לאפשר לעורך דין מטעמכם אשר נטול מעורבות רגשית, לפעול על פי שיקול דעת ולעזור לכם להתמקד ולבחור נכון מה יהיה נכון וטוב ביותר עבורכם במצב הנתון ובעיקר, לשמור על סודיות.

מייד עם קבלת ההחלטה על פרידה או מרגע היוודע לכם שבן או בת הזוג מעוניין בפרידה, לפנות מייד לעורך דין המתמחה בהליכי גירושין, בעל ידע עשיר וניסיון ולפרט בפניו בפתיחות וכנות את המצב, הרצונות והמניעים שלכם. יהיה זה נכון שבעתיים, אם אתם מעוניינים בסתר לבכם לנסות ולשקם את הנישואין, שכן פעולות לא מחושבות הן בבחינת כדור שלג שלא ניתן לעצירה, וחבל! . עו"ד טוב וקשוב, יפנה אותך לייעוץ נישואין, לפסיכולוג ולאנשי מקצוע שייבנו עבורך גשר לשיחה אך הוא גם ידאג ללוות אותך מאחורי הקלעים – לוודא שלא עובדים עליך, שלא מוכרים לך ניסיון לשלום בית במחיר של וויתור על רכוש או על תנאים שחשובים לך במסגרת שלום הבית ומכאן לגירושין מהירים כשלבך נתון לשלום הבית, מבלי ששמת לב..

סיכומו של דבר, אם החלטת להתגרש או שקיבלת את הגזירה בעל כורחך, אם פניך לגירושין או שברצונך לנסות ולהשיב את השלום לבית גם אם בדך של הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, כדאי לקבל חוות דעת וייעוץ מעורך דין בשלב מוקדם ככל האפשר ובטרם נקיטת פעולות חד צדדיות שלא מגובשות לכדי אסטרטגיה. הסכם גירושין הנו צופה פני עתיד אך מתבסס על העבר והווה, אי לכך, הוא כנראה ההסכם החשוב ביותר שתעשו בחייכם. לכן, ליווי משפטי נכון יקצר לכם את הדרך לגירושין ויבטיח שההליכים יהיו מהירים ואיכותיים.

הרימו טלפון וקבעו אתי פגישה, אני אאיר לכם את המחשבה, אנווט אתכם בים של רגשות ואביא אתכם לנוח על החוף.